Стотици хора посрещнаха в Септември кандидат-президентската двойка ген. Румен Радев и г-жа Илияна Йотова

Posted by: | Posted on: октомври 18, 2016
SONY DSC

На 13-ти октомври Инициативният областен комитет, Предизборният щаб на БСП и Гражданско сдружение „Загорово“ организираха среща с кандидат – президентската двойка с №13, издигната от Инициативен комитет и с подкрепата на БСП, ген. Румен Радев и г-жа Илияна Йотова. Дългоочакваните гости бяха посрещнати по стар български обичай с питка и шарена сол от танцьори на Ансамбъл „Загоровче“. Залата на кафе-сладкарница „Загоре“ се оказа тясна за мероприятието. Над двеста човека имаха възможността да се докоснат до харизмата на ген.Румен Радев. Търпеливо, навън останаха до края десетки граждани.
Поздрав към всички присъстващи отправиха председателят на общинското ръководство на БСП, г-жа Петя Цанкова и председателят на „Гражданско сдружение „Загорово“ Тя представи и кандидат-президентската двойка, официалните гости, както и организациите, спомогнали за осъществяването на тази среща – Съюза на сержантите и офицерите от запаса и Движение „Русофили“. В залата присъстваха и общинските съветници Георги Вергиев, Георги Мърков, Сергей Стойнов, Иво Крушаров и Стоян Мартинов.
Нашият съгражданин о.з. подп.Герман Германов, който е и първият авио-инструктор на ген. Румен Радев развълнуван припомни началото на военната кариера на ген. Радев.
Г-жа Иванка Кърджийска, председател на „Гражданско сдружение „Загорово“ се обърна към гости и съмишленици, като подчерта, че гражданската инициатива за подкрепа на кандидат-президентската двойка е силна, защото всички са убедени, че човекът, пазил десетилетия наред небето над България, ЩЕ ОПАЗИ И БЪЛГАРИЯ.
Ген. Румен Радев в словото си наблегна на това, колко е важна президентската институция, особено в днешното преломно време .„Аз лично нямам амбиция да бъда бащата на българската нация, но ви гарантирам – ЩЕ БЪДА ГЛАСЪТ И ВОЛЯТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! Повярвайте ми, ще противостоим открито на всяко решение, което държавните институции не изработват в интерес на българския народ. Гарантирам ви, че наистина ще бъдем държавниците, от които България има нужда в този труден, тревожен, преломен момент на нашата история. Ако всички се обединим, ние сме сила и няма какво да ни спре! Защото всички знаем, че е време за промяна – ПРОМЯНА ЗА ДОБРОТО НА БЪЛГАРИЯ!
„Благодаря, че такова голямо доверие ми гласувахте“, обърна се към всички присъстващи г-жа Илияна Йотова. „Не една и две битки сме спечелили заедно. Бяхме рамо до рамо. ДНЕС ИМАМЕ НАЙ-ДОСТОЙНИЯ КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ, ЕДИН ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР, ЧЕСТЕН И СМЕЛ – ТОВА Е ГЕН. РУМЕН РАДЕВ. Подкрепете ни – за една независима държава, в името на децата ни!“
Гостите бяха изпратени отново по стара българска традиция – с менче вода и китка здраве – за късмет и УСПЕХ!


20160802_101935 SONY DSC SONY DSC SONY DSC
SONY DSC SONY DSC SONY DSC 20160802_100740
20160802_100458